(0047) 45 72 41 28 kontakt@bankpaa.no

Fra bank til pensjonat

Byggeår 1924

BankPaa_historisk

om oss

Bankpaa-vertskap-1

Vi har alltid hatt et hjerte for næringslivet på Hamarøy. Da dette bygget kom for salg så vi en mulighet til å utfordre oss selv og samtidig sikre fortsatt næringsaktivitet i dette sjelfulle bygget på Tranøy. Vi valgte derfor å gjøre ord til handling og håper å skape gode opplevelser for våre gjester. 

Ingrid er oppvokst på Skutvik i Hamarøy og har mer enn 20 år bak seg innenfor helsesektoren. Tore er opprinnelig Harstadværing, men har alltid hatt familiær tilknytning til kommunen. I 1986 forlot han bylivet til fordel for livet på bygda, og har siden vært bosatt på Hamarøy. Tore har vært en trofast sjømann hele sin karriere og jobber i dag som overstyrmann for Hurtigruten. Våre to døtre; Vilde og Ane har forlatt redet, men vender hjem innimellom og vil bli viktige brikker og støttespillere i høysesongen. 

Velkommen til oss!

Ingrid, Tore, Vilde og Ane & vår firbente bestevenn Wilma

Bygningen er oppført i 1924 i sen sveitserstil og skulle fungere som stedets nye bankbygg. Tranøy var et sted med mye aktivitet, og ble derfor møtested for blant annet formannskaps- og kommunestyremøter. Etter nedleggelsen av banken, fungerte bygget som kommunale sosialboliger. I 1991 omgjorde Torill Ellingsen og Valdemar Hansteen det gamle bankbygget til et ærverdig lite hotell; Edvardas hus. Deres fenomenale innsats ble i 2010 belønnet med tildelelsen av Olavsrosa, et kvalitetsmerke av stiftelsen Norsk Kulturarv. De ble også tildelt Nordland fylkeskommunes kulturvernpris for deres arbeid. I 2021 la de ned driften og solgte til oss. Vi har stor respekt for den jobben Torill og Valdemar har lagt ned og det varemerket de skapte. Vi har forsøkt å bevare og respektere den gamle ærverdige stilen, samtidig som vi ønsker å skape en stemning og et tilbud som er i samsvar med oss og vårt konsept.

Nikolai Walsøes vei 2, 8297 Tranøy

(0047) 45 72 41 28

kontakt@bankpaa.no