(0047) 45 72 41 28 kontakt@bankpaa.no

Der kunst og natur møtes

Med Vestfjorden og Lofotveggen rett utenfor døra ligger Tranøy og byr seg frem
med spennende og variert nordnorsk natur. Vil du bergtas av nordlyset eller oppleve midnattssolen?
Alle årstider bringer med seg magiske naturopplevelser.

tranøy og omgivelsene

Tranøy er en liten bygd i Hamarøy kommune i Nordland, og ligger 14 km nord for kommunesenteret Oppeid. I høysesongen er det et yrende folkeliv med både lokale og tilreisende turister som kommer for å oppleve det Tranøy har å by på.

les mer

Befinner du deg på Tranøy kan du besøke både Tranøy Galleri og Hamsungalleriet. Omfavnet av Lofotveggen og Vestfjorden kan du vandre på merkede svaberg som tar deg gjennom et unikt utendørs kunstgalleri. Besøker du Galleri Loskjelleren, vil du finne naturens materialer i form av blant annet keramiske kunsthåndverk. Ved Tranøy havn kan du nyte forfriskninger på den landsatte hvalskuta Svolværingen eller ved skutesiden utendørs.

Har du behov for en rolig og avslappende dag? Da kan vi anbefale et besøk hos Spa Regina, som ligger et stenkast fra «bankpaa». Med produkter fra havet kan Spa Regina tilby velgjørende behandlinger fra topp til tå, som best kan kombineres med badstu og jaquzzi med idyllisk sjøutsikt. Se også vårt pakketilbud «Spa og overnatting».

Beveger du deg noen kilometer fra Tranøy sentrum, finner du spektakulære Tranøy fyr. Gåturen over den 250 meter lange gangbrua er en opplevelse i seg selv, der du får kjenne den friske havlufta og se et yrende fugleliv. Fyrstasjonen har vært i drift siden 1864 og er i dag automatisert. Det er likevel full aktivitet i sesongen hvor du kan få omvisning i fyrtårnet og spise en bedre middag i restauranten. Her kan du få servert nydelig nordnorsk mat, blant annet hvalkjøtt og grillet tørrfisk som vi anbefaler på det varmeste.

Har du lyst å teste ut nordnorsk badetemperatur kan du ta en forfriskende dukkert på en av Hamarøys mange fine strender. Har du snorkelutstyr, et SUP-brett eller en kajakk, er det fine forhold for dette også.

Ønsker du flere minneverdige opplevelser, har Hamarøy mer å by på. Har du tilgang til bil, hvorfor ikke utforske resten av kommunen? Noen av våre favoritter er Hamsunsenteret, Árran (Lulesamsisk senter) og Arctic Salmon Center. Vi kan også anbefale Vestfjorden Explorer som kan ta deg med på en ribtur gjennom en vakker skjærgård og sterke havstraumer. Tillater værforholdene det, kan den sågar ta deg med over fjorden til Lofoten.

Kommunen er beriket med frodig og varierende natur. Hvis du er av typen som trives oppe i høyden kan Hamarøyskaftet, Stetinden og Hamnestiden nevnes som spennende turer. For å sikre en trygg og god opplevelse, ta kontakt med turguider som er kjente i terrenget. Det aktive klatremiljøet i kommunen har gitt oss en splitter ny klatrehall på Oppeid og et utendørs klatrefelt på Skutvik.

Liker du litt lettere turer og flatere terreng kan vi anbefale en tur langs Nesstraumen eller en tur til vakre Selsøyodden. Du trenger imidlertid ikke å forlate Tranøy for å finne gode turområder. Sjekk ut nettsiden ut.no for mer informasjon.